2.6.06

Kinderwagen

Donderdagavond een paar weken terug. Locatie is de Prenatal winkel in Haarlem. Tijdstip een uurtje of 8. Gewoon een drukke koopavond. Opeens komt er een gezin binnen zetten met beteuterde gezichten. Vader ietswat verhit, een huilend jochie van een jaar of drie aan zijn hand. Moeder met een baby op haar armen en bijna in tranen.

En oh ja, ook nog een bijna volledig in elkaar gestorte oude kinderwagen. Ze kwamen ergens uit Limburg en hun kinderwagen had het begeven. Ze waren al op weg naar het station toen de kinderwagen, met baby erin, het begaf. Er was 1 klein probleem, ze hadden bijna geen geld meer bij zich en bankpassen die ook niets meer deden. Of er alstublieft iets kon worden geregeld. Een nieuwe kinderwagen konden ze zich niet veroorloven.

Het personeel van de Prenatal deed iets moois. Ze haalden zo een kinderwagen uit de etalage. Al het beddengoed van de oude kinderwagen werd netjes ‘overgezet’. Baby erin, die viel bijna ter plekke in slaap. Met een grote glimlach verlieten ze de winkel opnieuw op weg naar het station, een lange treinreis in het vooruitzicht.

Wetende dat kinderwagens normaal een levertijd hebben. En wetende dat de prijs die dit gezin moest betalen waarschijnlijk ver onder de inkoopsprijs lag, was ik erg onder de indruk. Mooie actie van deze winkelmedewerkers.